Uutuushedelmä kurkkumeloni tekee tuloaan – tältä näyttää!

Ruoka · Annika Kela

Kurkun ja vesimelonin välimuoto on löytänyt tiensä myös suomalaisiin kasvihuoneisiin. Pienen pieni kurkkumeloni näyttää vesimelonilta, mutta maistuu sitrusvivahteiselta kurkulta . Eksoottisen yhdistelmän voi syödä kuorineen ja siemenineen aivan kuten kurkun.

Daily Mail -lehden mukaan Englannissa cucamelon, eli kurkkumeloni on kasvattanut suosiotaan erityisesti sen takia, että sitä on helppo kasvattaa. Amerikassa kurkkumeloneita on kasvatettu jo vuosikymmeniä, mutta Suomessa kyseinen hybridi on vielä monille tuntematon.

Kurkkumelonit ovat kasvattajien mielestä erinomainen lisä salaatteihin ja esimerkiksi drinkkeihin. Kurkkumelonien siemeniä on helppo hankkia tilaamalla esimerkiksi netistä. Pieni kurkkumeloni tuo piristävää säväystä perinteiseen kasvihuoneeseen. Ehkäpä näitä nähdään pian myös suomalaisten kauppojen hyllyillä.