Tältä Phuketin rannat näyttivät ennen turistiryntäystä

Matkailu · Stara.fi

Kymmenettuhannet suomalaiset matkaavat nykyisin vuosittain nauttimaan auringosta Thaimaahan ja siellä erityisesti Phuketiin, josta on muodostunut nopeasti ”Aasian Teneriffa”. Nykyisin hotellit ja ravintolat ovat vallanneet ennen autiot paratiisirannat.

Vielä muutama vuosikymmen sitten suomalaisten kaukokohteita olivat lähinnä Kanariansaaret, Alanya ja Rodos. Silloin Phuketin tunnetuilla turistirannoilla, kuten esimerkiksi Patongilla, Karonilla ja Rawailla, nähtiin paikallisten asukkaiden lisäksi vain kalastajia.

Vyölaukkuturisteista, yökerhoista, aurinkotuoleista ja kaupustelijoista ei ollut 1970-luvulla vielä aavistustakaan. Nyt verkossa on julkaistu koko joukko arkistojen aarteita, kun Real Life Phuket esittelee valokuvien avulla vuosikymmenten takaista Phuketia. Katso kuvat tästä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat