Kissa kuin avaruusolento – taustalla mystinen silmäsairaus

Viihdeuutiset · Annika Kela

Harvinaisesta silmäsairaudesta kärsivä viirusilmä Matilda on hämmästyttänyt kissanomistajia ympäri maailmaa. Suloisen kissan silmät muistuttavat nimittäin avaruusolennon suuria silmiä. Syy Matildan erikoiselle silmäoireelle ei ole selvinnyt, vaikka kissaa on tutkittu usein eläinlääkärissä.

Kissanomistajat ovat tehneet erikoisen näköiselle Matilda-kissalleen omat Instagram-sivut. Omistajat kertoivat, että viirusilmä on saanut paljon faneja omaperäisen ulkonäkönsä takia ja monien mielestä kissa on erikoisissa silmissään varsin hellyttävän näköinen eläin.

Omistajat kertoivat, että Matildan Instagram-tilin perustamisen perimmäinen syy on tietouden levittäminen. Matildan perhe haluaa jakaa tietoutta harvinaisesta sairaudesta ja he olisivat kiinnostuneita löytämään Matildan kohtalon tovereita.

Metro-lehden mukaan omistajat harkitsevat kissalleen silmäleikkausta, vaikka sen tuloksista ei voida olla varmoja. Ajoittain Matildan silmät palautuvat normaaliin tilaansa ja se näkee silloin hyvin. Pupillien ollessa laajentuneet, kissa näkee huonosti. Silmäoireita lukuunottamatta Matilda on reipas ja elämäniloinen viirusilmä aivan kuten muutkin kissat.