Lavatanssit tekevät paluun Tampereen keskustaan

Festarit · Jocka Träskbäck

Paritanssien ja varsinkin lavatanssien suosio on kokenut parissa vuosikymmenessä romahduksen, kun konemusiikin parissa varttunut sukupolvi on tullut aikuisikään. Lavatanssien kulttuuri on jo katoamassa, mutta juhannuksena perinnettä elvytetään Tampereen keskustassa.

Tavallisesti lavatanssipaikat sijaitsevat merkittävän matkan päässä kaupungeista, mutta ensi viikonloppuna Tampereen Mustalahden satamassa järjestetään keskikesän juhla lavatanssien merkeissä.

Juhannusta ei tänä vuonna tarvitse viettää maalla oikean tunnelman saamiseksi, sillä Näsijärven rannalla Mustalahden satamaravintolat Kaisla ja Ankkuri marssittavat lauantaina esiintymislavalle iskelmälegenda Anita Hirvosen.

– Anita Hirvonen on suomalaisen sielunmaailman tulkki ja luo takuulla mahtavan tunnelman keskikesän tärkeimpään juhlaan. Orkesteri alkaa soittaa jo kello 19.00 ja tilaisuuteen on vapaa pääsy, ravintolapäällikkö Katja Merinen kertoo.

Juhannuksena monipuolista ohjelmaa varsinkin lapsille tarjoavat kaupungeissa myös ainakin huvipuistot Linnanmäki ja Särkänniemi.