Upea hanke käynnissä – busseista asuntoja kodittomille

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Havaijilainen arkkitehtiyritys Group 70 International on ottanut hienon hankkeen toteuttaakseen. He aikovat muuntaa käyttämättömät linja-autot kodittomille asunnoiksi. Osa busseista toimisi makuutilana, ruokailutilana ja osa taas pesutilana.

Ma Ry Kim kertoi projektista Hawaii News Now -sivustolle ja selvensi, että Havaijilla on paljon käyttämättömänä olevia busseja ja todella paljon kodittomia. Useiden yhteistyökumppaneiden kanssa bussit voitaisiin saada ihmisille hyötykäyttöön ekologisella tavalla.

Kim oli yllättynyt siitä, miten paljon tämänkaltaiselle avulle on tarvetta ja siitä, miten moni halusi osallistua auttamaan. Ma Ry Kim toivoo ensimmäisten bussien valmistuvan jo tämän kesän aikana ja loput kolme tämän vuoden loppuun mennessä.

Bussien toteuttajat ja niiden lopulliset sijainnit ovat vielä auki. Myös muita kuin kodittomia on kiinnostanut tällainen asuminen Havaijin korkean vuokratason vuoksi, mutta ensisijaisesti makuupaikat jaetaan kuitenkin kodittomille.

Hawaii News Now – KGMB and KHNL