Hakkeri tarvitsee vain kännykkänumerosi – liian moni lankeaa tähän

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet luulevat virheellisesti, että hakkerointi olisi ainoastaan tietokoneella koodaamista. Todellisuudessa se on kuitenkin paljon muutakin. Maailman tunnetuin hakkeri Kevin Mitnick kertoi aikoinaan Staralle, että ihminen on hakkeroinnin kannalta heikoin lenkki.

Nyt tämä toteamus on jälleen saanut vahvistuksen, kun Symantec varoittaa ihmisiä hakkereiden yksinkertaisesta keinosta tunkeutua esimerkiksi sähköposteihin. Hakkerointiin ei tarvita lainkaan koodausta, vaan ainoastaan prepaid-liittymä sekä kohdehenkilön sähköpostitilin osoite ja hänen puhelinnumeronsa.

Tempussa hakkeri lähettää prepaid-liittymästä kohdehenkilölle esimerkiksi Googlen nimissä tekstiviestin, jossa hän kertoo käyttäjän saavan pian viestinä sähköpostitilin turvanumeron. Sen jälkeen hakkeri pyytää kohdehenkilön sähköpostitiliä lähettämään viestin sähköpostitilin omistajalle.

Mikäli huijaus menee kohdehenkilöön täydestä, lähettää hän saamansa numeron hakkerille, joka pääsee sen jälkeen tunkeutumaan sähköpostiin. Ilman mitään koodiosaamista. Varoitus on tuorein osoitus siitä, että kaikenlaisiin tunnuslukujen ja salasanojen kyselyihin tulee suhtautua lähtökohtaisesti varauksella.