Keksintö pelastaa ihmishenkiä liikenteessä – rekan ”läpi” näkee

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Isokokoisten rekkojen ylittäminen voi olla haastavaa ja vaarallistakin puuhaa. Argentiinassa tappavia liikenneonnettomuuksia kerrotaan tapahtuvan noin kerran tunnissa.

Suuri osa onnettomuuksista tapahtuu juurikin ohitustilanteissa, joissa ohittava ei näe tarpeeksi kauas eteensä. Elektroniikkajätti Samsungin Argentiinan osasto pyrkii vähentämään liikenneonnettomuuksia nokkelan uutuuskeksinnön avulla.

Yhtiö on valmistanut rekkoja, joiden taakse asennetaan isokkoinen näyttö. Näytölle heijastetaan rekan kojelautakameran kuvaa, jolloin takana oleva kuski näkee paremmin, onko ohittaminen turvallista.

Samsungin mukaan rekat ovat vielä prototyypin asteella, mutta ne ovat osoittautuneet koekäytössä menestykseksi. Parhaillaan yhtiö työskentelee yhdessä Argentiinan hallinnon kanssa varmistaakseen, että ”läpinäkyvät rekat” noudattavat asianmukaisia lupia ja lakeja.