Pohjois-Korea väittää keksineensä lääkkeen AIDSiin, Ebolaan ja Sarsiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maailman suljetuimpiin valtioihin lukeutuva Pohjois-Korea on noussut otsikoihin uskomattomien väitteiden myötä. Maan uutistoimisto on nimittäin ilmoittanut keksineensä lääkkeen tämän hetken pahamaineisimpiin tauteihin.

Korean Central News Agencyn mukaan maan tiedemiesten kehittelemä lääke kantaa nimeä Kumdang 2. Harvinaisilla maametalleilla lannotetusta ginseng-juuresta johdatetun aineen väitetään ehkäisevän ja parantavan SARSia, Ebolaa, AIDSia kuin MERS-tautiakin.

Minjok Tongshin -verkkosivsto väittää Pohjois-Korean kehitelleen lääkkeen jo vuonna 1996. Valtio ei kuitenkaan tarjonnut minkäänlaisia varsinaisia todisteita ihmelääkkeestä. Se on mitä luultavimmin yhtä todellinen, kuin maan uutistoimiston muutaman vuoden takaiset väitteet yksisarvisen pesän löytymisestä Pohjois-Korean Pjongjangissa.

Ihmelääkettä koskevien väitteiden uskotaan edustavan maalle tyypillistä propagandasotaa länttä ja erityiseti Etelä-Koreaa vastaan. Etelä-Korea on kamppaillut kuluneen kuukauden ajan useita kuolonuhreja vaatinutta MERS-epidempiaa vastaan.

Pohjois-Korea sulki rajansa ulkomaisilta turisteilta noin puolen vuoden ajaksi viime vuonna Ebola-epidemian pelossa. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan tuberkuloosi ja hengitystieinfektiot kuuluvat tyypillisimpiin kuolinsyihin suljetussa valtiossa.