Koomikko yritti tulla pidätetyksi – oli yllättävän vaikeaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koomikko Jessie Kahnweilerin mukaan valkoihoisia pidetään Amerikassa yleisesti melko etuoikeutettuina. Hän halusi testata, millaisista tyhmyyksistä hän selviää ja vaikuttaako hänen ihonvärinsä siihen. Pidätetyksi tuleminen osoittautuikin yllättävän vaikeaksi.

Kahnweiler testasi YouTube-videollaan, miten poliisit suhtautuvat hänen toilailuihinsa. Hän juoksi kadulla alasti, ui yleisessä suihkulähteessä ja käyttäytyi holtittomasti poliisien lähellä anoen yhteiskuvia heidän kanssaan. Hän yritti jopa myydä kahdelle poliisille reseptilääkkeitä, johon poliisit vain totesivat, että se on laitonta ja päästivät naisen jatkamaan matkaansa.

Kahnweiler haastatteli useita tummaihoisia, joiden mukaan valkoihoiset ovat Amerikassa selkeästi etuoikeutettuja ja pääsevät vahingonteoista rangaistuksetta. Useilla oli kokemuksia poliisien epäoikeutetusta vallankäytöstä ja heidän mukaansa Kahnweilerin olisi pitänyt tulla toilailujensa perusteella todella helposti pidätetyksi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat