Punaviini auttaa laihduttamaan – muuttaa rasvojen koostumusta

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ylimääräisen painon pudottaminen on monelle vaikeaa vaikka se ei mitään rakettitiedettä olekaan. Laihduttamisen peruspilareita ovat terveellinen ruokavalio ja liikunta. Paheina ja laihdutusta hidastavina asioina pidetään rasvaisia ja sokerisia herkkuja sekä alkoholia.

Jälleen yksi tutkimus on kuitenkin osoittanut, että punaviinin juomisella on positiivisia vaikutuksia liikakilojen karistamiseen. Metro-lehti kertoo, että Washingtonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan punaviinillä on hyviä vaikutuksia painonhallintaan.

Tutkijat huomasivat, että viinistä löydetyt antioksidantit muuttavat elimistössä olevan huonon valkoisen rasvan terveellisemmäksi ruskeaksi rasvaksi, joka palaa helpommin pois ja jonka elimistö osaa hyödyntää.

Keltainen rasva palaa lämmittäen kehoa ja pitäen vartalon toiminnat tasapainossa. Se myös ehkäisee ylipainon kertymistä ja aineenvaihdunnan häiriöitä. Punaviinissä on kuitenkin alkoholia, joka on melko kaloripitoista. Tämän vuoksi antioksidantit olisi terveellisempiä nautittuna esimerkiksi mustikoiden, vadelmien, mansikoiden tai omenoiden muodossa.