Näin Yhdysvalloissa: Sokeille täytyy myöntää aseenkantolupia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa lähes jokainen voi ostaa aseen vain kävelemällä asekauppaan, minkä johdosta maa on kärkipäätä ampumisissa kuolleiden ihmisten määrässä. Sokea ihminen ei saa ajokorttia, mutta Yhdysvalloissa sokeille myönnetään jatkossa kuitenkin aseenkantolupia.

Iowan osavaltio on nyt päättänyt, että myös puoliksi tai täysin sokeat ihmiset saavat kantaa jatkossa asetta julkisilla paikoilla.

Lain mukaan viranomaiset eivät syrjintälain takia voi jättää aseenkantolupaa myöntämättä fysiologisten seikkojen vuoksi, ja sokeus on juuri sellainen. Näin ollen jatkossa aselupa tulee myöntää myös sokeille, vaikka aseen omistaja ei näkisi lainkaan ampua. Kansalaiset ovat päätöksen vuoksi nyt huolissaan turvallisuudestaan.