92-vuotias juoksi maratonin – todellinen teräsmummo!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pohjois-Carolinan Charlottesta kotoisin oleva Harriet Thompson on vanhin ihminen, joka on suorittanut maratonin. 92-vuotias nainen juoksi maratonin aikaan seitsemän tuntia, 24 minuuttia ja 36 sekuntia.

Harriet Thompson on rautainen mummo. Hän on selviytynyt syövästä ja nyt juossut maailman vanhimpana San Diegossa järjestetyn Rock ’n’ Roll Marathonin. Tämä oli Thompsonin kuudestoista maratoni ja naisen mukaan myös vaikein. Thompsonin mies menehtyi tammikuussa pitkän sairastamisen jälkeen ja Thompson on itsekin kärsinyt erilaisista kivuista jaloissa.

Thompson kommentoi ABC News -uutisille, että juoksua vaikeutti myös se, että miehen sairauden vuoksi hän ei ehtinyt treenaamaan maratonia varten juuri ollenkaan. Nainen oli kuitenkin todella iloinen selvittyään maaliin. Maaliviivalla oli iso joukko odottamassa Thompsonin saapumista isojen hurraushuutojen kera.