Vuohet valtasivat kaupungin – tapahtuneella yllättävä syy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bostonin kaupungin uutisoitiin taannoin tarjoavan työtä 12 vuohelle. Eläimiä tarvittaisiin kitkemään haitallisia kasveja pihamailta ja golfkentiltä, sillä ne pärjäsivät kyseisessä tehtävässä viime vuonna ihmisiä tai koneita tehokkaammin.

Kalifornian Berkeleyssa nähtiin tällä viikolla erikoinen tilanne, kun sadat vuohet täyttivät kaupungin. Myös liikenne jouduttiin keskeyttämään teillä laukanneiden eläinten vuoksi. Ilmiölle löytyy jokseenkin yllättävä syy.

Vuohet eivät suinkaan olleet paenneet esimerkiksi paikalliselta maatilalta. Eläimet päästettiin irralleen tarkoituksella, sillä ne pitävät kaupungin nurmikot lyhyenä ja näin ollen ehkäisevät esimerkiksi metsäpaloja. Näky tallennettiin Berkley Lab -järjestön Facebookissa julkaisemalle videolle.

Goats Gone Wild at Berkeley Lab

Goats gone wild!We utilize goats at the lab in order to keep our grasses short and reduce fire hazards. In this video the goats are being herded (wait for dog at end) to the tree laden hill just below our Blackberry Gate.Video: David Stein, Berkeley Lab employeeGoats: Goats R Us Company

Posted by Berkeley Lab on 12. kesäkuuta 2015