Insinööri purki Beats-kuulokkeet – osat maksavat vain 14 euroa!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksin maailman tämän hetken kuumimmista kuulokemerkeistä on Beats by Dre, jonka Apple osti räppäriltä taannoin huikeaan kolmen miljardin dollarin hintaan. Nyt Yhdysvalloissa eräs insinööri päätti tutustua tarkemmin kuulokkeiden sisältöön ja purki yhdet kokonaan.

Kuulokkeiden purkamisen ja komponenttien tarkastelun jälkeen paljastui, että Beats by Dre -kuulokkeiden osien hinta on vaivaiset 14 euroa. Kuulokkeiden myyntihinta Yhdysvalloissa on noin 170 euroa, joten tuotteessa on kate – eli brändiarvo – enemmän kuin kohdallaan.

Samalla selvisi, että neljännes kuulokkeiden koko painosta tulee neljästä ylimääräisestä metalliosasta, jotka ovat ilmeisesti mukana vain tuomassa kuulokkeille lisää painoa ja siten uskottavuutta. Joidenkin kommenttien mukaan metalliosien tarkoitus on pitää muut osat paikallaan ilman ruuveja.