Kannabis-kirkon ensimmäinen seremonia – kukaan ei polta kannabista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa hyväksyttiin hiljattain Kannabis-uskonto, joka perustuu kannabiksesta nauttivien elämänohjeisiin ja opetuksiin. Bill Levinin toimesta perustettiin ensimmäinen kannabis-kirkko, jonka palveluksissa uskonnon harjoittamiseen olennaisena toimintana kuuluu kannabiksen polttaminen.

Kannabis-kirkon ensimmäinen palvelus pidetään 1. heinäkuuta, mutta kukaan ei tulekaan polttamaan kirkossa kannabista toisin kuin kirkko oli aiemmin seurakuntalaisilleen luvannut. Levin ilmoitti toistaiseksi voimassa olevasta savuttomuudesta Metro-lehden mukaan sosiaalisessa mediassa, eivätkä palvelukseen osallistumaan aikoneet olleet mielissään.

Levin kielsi kirkossaan toistaiseksi kannabiksen polttamisen viranomaisten uhkailujen jälkeen. Levinille ilmoitettiin, että jokainen kirkosta ulos tuleva henkilö joutuisi pidätetyksi jos palveluksessa poltettaisiin kannabista. Levin ei halua olla vielä poliisien kanssa tekemisissä, mutta aikoo ennen pitkää saada kirkolleen oikeudet kannabiksen polttamiseen siviilioikeuden kautta. Seurakuntalaiset moittivat Leviniä hänen myönnyttyään uhkailujen vuoksi.