Superharvinainen Nintendo Playstation Superdisc -konsoli löytyi roskiksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sonyn Playstation -konsolit lukeutuvat maailman suosituimpien pelikoneiden kastiin. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että alkuperäisen Playstationin oli alun perin määrä olla Super Nintendon cd-levyjen pyörittämiseen tarkoitettu lisälaite.

Kun yhtiöiden yhteistyö päättyi, päätti Sony jatkaa laitteensa kehittämistä itsenäiseksi pelikonsoliksi. Nyt Dan Diebold -niminen amerikkalaismies väittää löytäneensä erittäin harvinaisen Nintendo Playstation Superdisc -laitteen prototyypin. Miehen mukaan hän löysi konsolin isänsä poisheittämien roskien seasta. Laitetta on tiettävästi valmistettu vain 200 kappaletta, ja kaikkien prototyyppien on luultu tulleen tuhotuksi.

Dan kertoo Polygon-sivustolle hänen isänsä työskennelleen huoltomiehenä Advanta Corporation -nimisessä yhtiössä. Yhtiön perustaja, Olaf Olafsson, työskenteli aikaisemmin Sony Interactive Entertainmentin toimitusjohtajana. Harvinainen prototyyppi kulkeutui Danin isälle todennäköisesti tätä kautta.

Löydetty laite ei ole toistaiseksi toimintakuntoinen puuttuvan virtajohdon vuoksi. Dan ei vielä tiedä, mikä konsolin kohtalo tulee olemaan. Hänen tarkoituksenaan on toimittaa se retropeleihin keskittynyttä kauppaa pyörittävän ystävänsä luo lisätutkimuksia varten.