Baari huomioi tuloerot – naiset maksoivat vain 77 prosenttia laskustaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miesten ja naisten välisiin tuloeroihin viittaavan sanonnan mukaan miehen euro on naisen 80 senttiä. New Yorkissa sijaitseva baari päätti korjata epäkohtaa laskemalla hintojaan naisille – ainakin yhden illan ajaksi.

Brooklynissa sijaitseva The Way Station -baari järjesti tiistaina 7. heinäkuuta uudentyyppisen naisten illan. Ravintola laskutti naispuolisilta asiakkailta 77 prosenttia tuotteiden normaalihinnasta. Miehille neljä dollaria maksanut juoma maksoi siis nyt baarin naisasiakkaille noin kolme dollaria.

– Minulla on kolme siskoa. Suurin osa henkilökunnastamme ja ystävistäni ovat naisia. Ajattelin tämän olevan hieno tapa yrittää vähän tasoittaa peliä edes yhden illan ajaksi, The Way Stationin omistaja Andy Heidel kertoi The Guardian -lehdelle.

Andy Heidel halusi herättää keskustelua miesten ja naisten välisistä palkkaeroista. Hän sai tapahtumallaan myös kritiikkiä miespuolisilta asiakkailta, jotka pitivät tempausta syrjivänä. Osa kritisoijista uhkasi boikotoida ravintolaa, mutta tämä ei Andya haittaa.

– Pääsimme samalle kitkemään kusipäitä pois, ja se toimi, Andy kommentoi.

Kritiikistä huolimatta tempaus osoittautui odotettua suuremmaksi menestykseksi, ja baari tuli nopeasti täyteen. Vastaavanlaisia iltoja tullaan järjestämään The Way Stationissa näillä näkymin myös tulevaisuudessa.