Suomalaishakkeri tuomittiin 50 700 tietomurrosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen Zeekill-nimellä esiintyvä hakkeri on tuomittu kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Espoon käräjäoikeuden toimesta. 17-vuotiaan rikoksiin kuului asiasta uutisoineen BBC:n mukaan 50.700 tietomurtoa.

Zeekill muun muassa varasti luottokorttitietoja ja yksityiseksi tarkoitettua sähköpostidataa. Tuomitun on epäilty kuuluneen pahamaineiseen Lizard Squad -hakkeriryhmään. Viime joulukuussa ryhmä suoritti massiivisen hyökkäyksen Playstation Networkiin ja Xbox Liveen aiheuttaen palveluiden kaatumisen.

Nuorukainen harrasti myös swatting-nimellä tunnettua kiusantekoa, jossa pahaa-aavistamattoman uhrin kotiin hälytetään aseistetut viranomaiset. Twitter-tilillään itseään ”kiinnijäämättömäksi hakkerijumalaksi” itseään kutsuva Zeekill tuomittiin Kaleva-lehden mukaan myös rahanpesusta. Nuorukainen teki rikokset ollessaan 15-16-vuotias. Käräjäoikeus otti tuomiota langettaessaan huomioon syytetyn nuoren iän.