5 syytä miksi yrittäjän puolison tulee olla itsenäinen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erilaisten ammattien harjoittajat poikkeavat muista usein luonteeltaan. Myyjät ovat letkeitä ja sanavalmiita kun taas taiteilijat suurpiirteisiä ja huolettomia. Yrittäjät ovat kuitenkin täysin oma kastinsa olivat he millä alalla tahansa.

Yrittämiseen tarvitaan kovaa työmoraalia, halua, periksiantamattomuutta ja paloa, mikä yhdistää yrityksen perustaneita henkilöitä alasta riippumatta. Yrittäjien työ ulottuu myös hyvin pitkälle heidän perhe-elämäänsä, joten tulevien kumppaneiden tulee ymmärtää ja olla tukena puolison tuodessa huolia ja kiireitään kotiin. Elite Dailyn kolumnisti Joe Belstering luetteli kokemuksensa perusteella syitä miksi yrittäjän puolison tulee olla erityinen.

1. Yrittäjät ovat usein pakkomielteisiä

Pakkomielteisyys voi parisuhteessa näkyä riitelemisessä. Yrittäjä harvoin päästää puolison tekemistä virheistä irti ja jaksaa muistuttaa niistä loputtomiin.

2. Tunnetilat yhteydessä yrityksen menestymiseen

Kotona ollessaan yrittäjät murehtivat menettämäänsä asiakassuhdetta, kasaantuneita laskuja tai asian kääntöpuolena tulevat iloisena kotiin ja haluavat poksauttaa kuohuvan auki.

3. Yrittäjät suhteessa yrityksen kanssa

Yrittäjät rakastavat yritystään, ajattelevat yritystään eivätkä koskaan lakkaa tekemästä töitä. Puoliso tulee ensimmäisenä silloin kun sillä on todella merkitystä, mutta arkena yritys vie voiton.

4. Kumppanin tulee olla todella itsevarma

Yrittäjät ovat usein tuntemattomille ihmisille ystävällisiä, flirttailevat ja yrittävät verkostoitua jatkuvasti uusiin ihmisiin. Tähän kannattaa tottua eikä asian vuoksi sovi olla mustasukkainen.

5. Kumppanin tulee olla yrittäjän tukena

Kumppanin tulee tukea yrittäjää yrityksen hyvinä ja huonoina hetkinä eikä suuttua siitä, että ei itse välttämättä saa samanlaista huomiota osakseen.