NASA:n Pluto-kuvista löydettiin hauska yksityiskohta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA julkaisi äskettäin tarkkoja kuvia kääpiöplaneetta Plutosta ja sitä kiertävästä Charon-kuusta. Tieteilijöiden ja tutkijoiden lisäksi myös harrastajat ovat olleet kuvamateriaalista tohkeissaan.

Julkaistuista kuvista on löytynyt hauska yksityiskohta, joka on osunut kuvia tutkineiden harrastajien silmään. Kääpiöplaneetan pinnalla on nimittäin selvästi Disneyn Pluto-koiran ääriviivat.

Monen mielestä on huvittava yhteensattuma, että planeetan pinnalla oleva kuvio muistuttaa Plutoa. Kaksi toisistaan riippumatonta Plutoa ovat kytkeytyneet odottamattomalla tavalla yhteen. Kuva Pluto-koirasta Plutossa on levinnyt sosiaalisessa mediassa ja etenkin Disney-fanit ovat olleet havainnosta riemuissaan.