Suomalainen maistatti salmiakkia Nepalissa – näin lapset reagoivat!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Suvi Helko työskentelee parhaillaan vapaaehtoistöissä Nepalissa paikallisessa Bloom Nepal School -koulussa Kathmandun laaksossa. Stara esittelee nyt hauskan videon, jossa Suvi maistatti nepalilaisille lapsille ensimmäistä kertaa salmiakkia.

Kuten arvata saattaa, olivat lasten reaktiot melko voimakkaita, koska salmiakki on valtaosalle ulkomaalaisia aivan uusi tuttavuus. Videon taustalla on myös vakavampi aspekti, sillä koulu etsii videon myötä uusia suomalaisia lahjoittajia ja vapaaehtoistyöntekijöitä auttamaan jälleenrakentamisessa.

– Tällä hetkellä asumme ja opetamme teltoissa, kunnes monsuunikauden jälkeen voidaan alkaa rakentaa uutta koulurakennusta, Suvi Helko kertoi Staralle.

– Koululla on yhteyksiä Suomeen, sillä koulun nuori rehtori Rajendra Singh Bista vietti vuosi sitten vaihtovuoden Turun yliopistossa ottamassa mallia suomalaisesta koulujärjestelmästä. Tulevaisuudessa tarkoituksena on laajentaa koulu maanlaajuiseksi kouluverkostoksi tukemaan Nepalin kehittymistä laadukkaan ja edullisen opetuksen kautta.

Lisää lahjoittamisesta verkossa osoitteessa Bloomn.org/domate. Koulusta on julkaissut verkossa valokuvia muun muassa amerikkalainen valokuvaaja Daniel Byers, joka on työskennellyt esimerkiksi National Geographylle. Alla lisäksi koulun videoesittely YouTubessa.