Wanaja Festival viikonloppuna – luottaa tuttuihin suomitähtiin

Festarit · Terhi Piiroinen

Mikäli makkaranpaisto ja mökkisauna kyllästyttävät, voi kesälomakauden katkaista tulevana viikonloppuna Vanajaveden rannalla. Hämeenlinnan Linnapuistossa vuodesta 2004 järjestetty Wanaja Festival houkuttelee festivaalivieraitaan tutuilla suomalaisnimillä.

Wanaja Festival käynnistyy perjantaina, ja tapahtuma lupaa täyslaidallisen korvakarkkia reipastahtisen kitaranäppäilyn ystäville. Festivaalin kaksi lavaa tarjoilevat yleisölle muun muassa Von Hertzen Brothersin, Disco Ensemblen, Stam1nan ja Eppu Normaalin.

Yksi illan odotetuimmista esiintyjistä lienee Kaija Koo, joka on perinteisesti tunnettu yhteislaulun hurmioon viettelevistä festarikeikoistaan. Apina, JVG, Jukka Poika & Sound Explosion Band sekä Elastinen ovat puolestaan niitä esiintyjiä, joiden keikkojen aikana on lupa odottaa todellista lantion keinuntaa – lavalla ja yleisössä.

Yksi tapahtuman tähdistä on 50 vuotta tänä vuonna täyttävä Jari Sillanpää, jolle on omistettu ohjelmistosta kokonaan oma päiväkonserttinsa lauantaina. Linnapuiston festivaalialue muuttuu lauantaina Jari Sillanpää -areenaksi. Artisti kruunattiin tangokuninkaaksi 20 vuotta sitten, ja hänen vastikään ilmestynyt levy Rakkaudella merkitty mies on myynyt jo platinaa.

Wanaja Festival on luvannut tuoda lavalle myös muita kunniamaininnan ansaitsevia miehiä. Ile Kallio Big Rock Band, Samuli Edelmann ja Olavi Uusivirta ovat artisteja, jotka hallitsevat sulosanoilla täytettyjen sävelien tulkinnan. Atomirotan, Liemisen ja Hot Messin joukossa rämistelevät myös suomalaisten rakkaat rokkaripoppoot Mokoma ja Apulanta. Kaikki festivaalikonkarit kuitenkin tietävät, että Haloo Helsinki! -yhtyeen Elli saattaa olla hän, joka takaa Kanta-Hämeen kauneimman keikkanautinnon. Wanaja Festivalin toinen festaripäivä huipentuu harvinaislaatuiseen Leningrad Cowboysin keikkaan.