Elokuvien surkeimmat erikoistehosteet – Renny Harlinin leffa mukana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvien tekemiseen käytetty teknologia on kehittynyt huimasti kuluneiden vuosikymmenien aikana, ja isoimmat Hollywood-elokuvat ovat nykyään täynnä tietokoneilla luotuja erikoistehoisteita. Tästäkin huolimatta osa niistä näyttää edelleen erittäin kehnoilta ja silmäänpistävän keinotekoisilta.

World Wide Interweb -sivusto on julkaissut videon, joka koostaa yhteen joukon kehnoimpia valkokankaalla ja DVD:llä nähtyjä elokuvien erikoistehosteita. Mukaan mahtuu nollabudjetin b-elokuvia, Star Warsin ja Peter Jacksonin King Kongin kaltaisia suuren rahan spektaakkeleita ja kaikkea siltä väliltä.

Osansa saa myös Renny Harlinin Deep Blue Sea -elokuvan klassikoksi muodostunut kohtaus, jossa Samuel Jackson joutuu hainruoaksi.