Fight Club -elokuvasta suunnitteilla ooppera

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Chuck Palahniukin saannimiseen romaaniin perustuva Fight Club lukeutuu 1990-luvun rakastetuimpiin kulttielokuviin. Elokuvassa Edward Nortonin esittämän päähenkilön elämä mullistuu hänen tutustuessaan Brad Pittin näyttelemään, omilla ehdoilla elämäänsä elävään Tyler Durdeniin.

Fight Clubia ollaan sovittamassa uudelleen jokseenkin yllättävään muotoon. Nine Inch Nails -yhtyeestä tunnettu ja Social Network -elokuvan musiikista Oscarin voittanut Trent Reznor on työstämässä parhaillaan Fight Club -oopperaa. Toimittaja Jeff Goldsmithin Twitter-päivityksen mukaan muusikko tekee yhteistyötä alkuperäisen romaanin kirjoittaneen Chuck Palahniukin kanssa.

Työn alaa olevaa projektia kuvaillaan ”rock-oopperaksi” ja jopa Figh Club -elokuvan parannelluksi versioksi. Toistaiseksi ei ole tiedossa, koska miesten välisen tappeluklubin vaiheista kertovan oopperan on määrä päätyä näyttämöille asti.