Lapsi joi viinaa kadulla – näin ihmiset reagoivat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yleisillä paikoilla apua tarvitsevat jäävät usein yksi. Monet tilanteet, joissa ihmiset katsovat vierestä ja kulkevat ohi tekemättä mitään selittyvät sosiaalipsykologian tuntemalla sivustakatsojaefektillä.

Moni ihminen ei auta tai ala toimimaan jos ympärillä on paljon muitakin ihmisiä, koska ajattelee, että joku muu auttaa. Max Kesik halusi tehdä yhden sosiaalisen kokeilun ja katsoa, miten ihmiset suhtautuvat kadulla alkoholia juovaan lapseen.

YouTube-videolla Kesik seuraa kameran avulla kadulle lähettämäänsä poikaa, joka esittää juovansa alkoholia. Poika yrittää jopa välillä tarjota juomaansa vieressä istuville aikuisille, mutta he eivät siitä huolimatta ota häneltä pulloa pois.

Pojan annetaan juoda rauhassa juomaansa vaikka hän kommentoikin välillä lähellä istuville aikuisille olevansa jo todella humalassa. Kesik oli todella yllättynyt ja tyrmistynyt lopputuloksesta. Vasta pojan kaatuessa kadulle yksi mies otti pullon häneltä pois kun se oli jo juotu tyhjäksi.