Tom Cruise roikkui lentokoneen ulkopuolella – oikeasti!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mission: Impossible, eli Vaarallinen tehtävä, -elokuvasarja saa tänä kesänä jatkoa jo viidennen osan merkeissä. Mission: Impossible – Rogue Nation -elokuvassa Tom Cruise ja hänen agenttitiimi saavat vastaansa vaarallisen Syndicate-järjestön.

Monien toimintaelokuvien vaaralliset tilanteet ja stuntit toteutetaan nykyään turvallisesti sijaisnäyttelijöiden, greenscreenin ja tietokonetehoisteiden avustuksella. Mission: Impossible – Rogue Nation on kuitenkin toista maata. Tom Cruise teki elokuvan vaaralliset stuntit itse.

Elokuvan trailereissakin vilahtaneessa kohtauksessa Cruisen esittämä Ethan Hunt roikkuu kiinni kentältä nousevasta lentokoneesta. Youtubessa julkaistu video paljastaa, ettei kohtausta toteutettu tietokonetehosteiden avulla.

Näyttelijä todella nousi koneen mukana yläilmoihin. Tom Cruisen ohella Mission: Impossible – Rogue Nation -elokuvassa nähdään Jeremy Renner, Rebecca Ferguson ja Simon Pegg. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 31. heinäkuuta 2015.