Kauhun hetket televisiossa! Hai hyökkäsi surffimestarin kimppuun suorassa lähetyksessä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hait ovat olleet jo vuosikymmenien ajan monien surffareiden ja uimareiden kauhu, eikä taannoiset Tappajahai-elokuvat ainakaan helpottaneet tilannetta. Todellisuudessa hait iskevät ihmisten kimppuun vain harvoin, mutta nyt vuorossa on ollut yksi historian näkyvimmistä tapauksista.

Kolminkertainen surffauksen maailmanmestari Mick Fanning joutui nimittäin hain iskun kohteeksi World Surf Leaguen kilpailussa. Käynnissä oli samalla suora televisiolähetys, joka välitti iskun kotikatsomoihin. Videolla nähdään miten Fanningin viereen ilmestyy yllättäen hai, jonka kanssa surffari ryhtyy kamppailemaan. Sen jälkeen Fanning katoaa suuren aallon taakse.

Televisiokatsojat ehtivät jo luulla surffarin hävinneen taistelun, kunnes apuun rientäneet pelastuspartiot saavat miehen kyytiinsä. Myöhemmin selvisi, että Fanning oli lyönyt haita nyrkillä. Mies itse selvisi iskusta vammoitta.