Joka kolmas nainen ottanut sairaslomaa ulkonäön takia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Työssäkäyville naisille tehdyn kyselyn mukaan joka kolmas naisista on joskus ollut sairaslomalla ulkonäöllisten syiden takia. Kyselyyn osallistui 2.000 naista eri ikäluokista ja aloilta. Sen lisäksi yksi kymmenestä myönsi ottaneensa sairaslomaa huonon hius- tai ihopäivän takia.

Monet kyselyyn vastanneista naisista kertoivat, että he olivat jättäytyneet menemästä töihin, sillä he uskoivat ulkonäköongelman tai epäsiistin ulkonäön vaikuttavan heidän työpanokseensa negatiivisesti. Noin 20 prosenttia vastanneista tunnusti kokevansa ulkonäköpaineita työhönsä liittyen.

Kyselyn myötä paljastui, että 42 prosenttia naisista kokivat olevansa itsevarmoja vain silloin, kun he näyttivät mielestään hyvältä. Noin 20 prosenttia naisista myönsivät, että he peruivat myös tapaamisia ystäviensä kanssa, jos heillä oli ulkonäöllinen ongelmatilanne meneillään.

Ihotautiasiantuntija Jo Carey kertoi, ettei hän ollut yllättynyt kyselyn tuloksista. Monet naisista ovat asiakaspalvelu- tai edustustehtävissä, joissa siistiä ulkonäköä pidetään etuna. Hän uskoo, että monet naisista kokevat paineita sen takia, että he uskovat epäonnistuvansa jos he eivät ole panostaneita ulkonäköönsä.

Kyselyn on teettänyt SEQuaderma-yritys, joka valmistaa dermatologisia hoitotuotteita miehille ja naisille. Kyselyyn vastanneet työskentelevät kaikki pääosin Britanniassa.