Järkyttävä ilmiö Thaimaassa – värjättyjä linnunpoikasia myydään lasten leluiksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Thaimaan turismi on tunnetusti myös paljon muuta kuin aurinkoa ja iloisia ihmisiä. Turismin kulisseissa varsinkin eläinten rääkkääminen on erittäin yleistä. Nyt Thaimaan Koh Lantan rantakaupustelijat ovat suututtaneet monet turistit.

Rannoille on alkanut saapua tipujen kaupustelijoita, jotka myyvät kemikaaliväreillä värjättyjä linnunpoikasia pienille lapsille leluiksi. Daily Mail -lehden mukaan monet turisteista ovat nähneet rantojen kupeessa autoja, joissa avuttomia tipuja säilytetään.

Värjätyt tiput on laitettu ilmatiiviisiin muovipusseihin odottamaan ostajia. Päivän päätteeksi hapenpuutteeseen hitaasti kuolleet tiput heitetään kadulle tai viedään roskakoriin.

Harrastekuvaaja Gina Jones kertoi Daily Mail -lehdelle, että hän on nähnyt rannalla usein värillisiä tipuja ja että näky sai hänet voimaan pahoin. Jones toivoo monien muiden eläimistä välittävien tavoin, ettei kukaan turisti ostaisi kaupustelijoilta tipuja.

Niin kauan heidän bisneksensä on kannattavaa, kun ihmiset maksavat siitä. Vastaavanlaista eläimiin kohdistuvaa julmaa toimintaa on tavattu myös muualla Aasiassa ja Lähi-Idässä. Länsimaita lukuun ottamatta värjättyjä tipuja pidetään monessa maassa lapsille soveltuvana leluna.