Shokkivideo sairaalasta – narkomaanin sydän sykkii pöydällä

Ohhoh! · Annika Kela

Sydämensiirtoleikkauksen suorittanut lääkäri on julkaissut netissä videon potilaansa sydämestä. Lääkäri kertoi, että videolla nähty sydän on kolme kertaa suurempi, kuin terve sydän. Laajentunut ja turvonnut sydän kuului potilaalle, joka oli käyttänyt kokaiinia 15 vuoden ajan.

Lääketieteellisistä faktoista kiinnostuneille on tarjoutunut mahdollisuus nähdä huumeiden käyttäjälle kuulunut elin Medspirationin Instagram-tilillä. Asiantuntija on kertonut videolla, että leikattu sydän on vakavasti sairas. Sydän sykki vielä 25 minuuttia sen jälkeen, kun se oli poistettu potilaan kehosta.

Daily Mail -lehden mukaan terve sydän lakkaa sykkimästä noin 60 sekuntia sen jälkeen, kun se on poistettu. Ilman sydämen siirtoa potilas olisi todennäköisesti menehtynyt pian. Lääkäri muistuttaa, että potilas oli vierottautunut huumeista vuosia sitten, mutta kokaiinin käytön seuraukset näkyivät hänen kehossaan edelleen.

Videolla nähty sydän löi epäsäännöllisesti ja potilas olisi saattanut saada sydänkohtauksen hetkenä minä hyvänsä. Lääkäreiden mukaan leikkaus sujui ongelmitta ja potilas sai siirron ansiosta lisää elinaikaa.

HOW LONG-TERM COCAINE ABUSE AFFECTS THE HEART #Drugs This is a rare look at an explanted heart immediately following removal from a patient who abused cocaine for more than 15 years! This heart suffered from a dilated cardiomyopathy (it was more than 3 times the size of a normal heart!). Upon removal, it was not manually paralyzed by the surgeon because the heart was ordered to be immediately sent to the pathologist. The heart continued to beat for over 25 minutes outside of the body! Loss of cardiomyocyte contractility (heart-beat) normally occurs within 60 seconds after the onset of total ischemia (complete lack of oxygen). This heart’s inability to stop contracting may be due to the adaptation the heart cells underwent due to long term cocaine abuse. Cocaine consumption causes a dramatic rise in heart rate while also decreasing coronary bloodflow due to adrenergic vasoconstriction of the vessels. This means the heart receives less bloodflow & less oxygen despite the increase in physical workload (this increased workload contributes to the expanding size of the heart also). This phenomenon leads to partial myocardial ischemia every single time the patient abuses the drug! It is possible that this heart had become SO adapted to myocardial ischemia over the past 15 years that it became resilient enough to beat without an oxygen supply for 25 minutes! It is truly incredible how adaptive the human body is! #MEDspiration TAG SOMEONE WHO WOULD LOVE THIS KNOWLEDGE!

Video, jonka Non-profit Organization (@medspiration) julkaisi