Huolestuttavat valokuvat Fukushimasta – mutanttikukat leviävät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Neljä vuotta sitten Sendain maanjäristys ja sen aiheuttama tsunami tekivät laajamittaista tuhoa Japanissa. Katastrofi vaurioitti pahoin myös Fukushiman kaupungissa sijaitsevaa ydinvoimalaa, ja lähialueet jouduttiin evakuoimaan saastuneena.

Japanilainen Twitter-käyttäjä San_kaido on jakanut sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa esiintyy mutatoituneita päivänkakkaroita. Kuvat on otettu Nasushiobarassa, noin 110 kilometrin päässä Fukushiman ydinvoimalasta.

International Business Times -lehden mukaan kukissa ilmenevät epämuodostumat johtuvat kasvien hormonaalisesta epätasapainosta. Fukushiman lähialueilta on kantautunut viime vuosina raportteja myös esimerkiksi saastuneen pohjaveden mutatoimista hedelmistä ja vihanneksista.