Mies varusti UAV-kopterin käsiaseella – joutui pahoihin ongelmiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin Youtubessa jaetusta videosta, jolla esiteltii käsiaseella varustettua UAV-kopteria. Laite onnistui laukaisemaan aseen onnistuneesti neljä kertaa videon aikana. Aseistetun UAV-kpterin rakensi Hogwit-nimellä Youtubea käyttävä 18-vuotias nuori mies.

Hogwit saattaa olla nyt vaikeuksissa muutettuaan kauko-ohjattavan kopterin aseeksi. Yhdysvaltojen kansainvälinen ilmailuhallinto FAA, eli Federal Aviation Administration, tutkii parhaillaan, syyllistyikö 18-vuotias Connecticutissa asuva nuorukainen rikokseen.

The Associated Press -uutistoimiston mukaan FAA:n säännöstelyt kieltävät pienten lentolaitteiden käytön varomattomissa ja vastuuttomissa merkeissä. Ilmailuhallinto tutkii tapausta parhaillaan Connecticutin Clintonin poliisilaitoksen kanssa.