NASA vahvisti! Maan kaltainen planeetta löytynyt avaruudesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään odotuksista, jotka kohdistuivat Yhdysvaltojen avaruushallinnon tänään järjestämään tiedotustilaisuuteen. NASA vihjasi, että tilaisuus liittyisi avaruudesta löytyneeseen maapallomme kaltaiseen planeettaan, ja nyt historiallinen löydös on vahvistettu.

Löydön teki NASAn Kepler-avaruusteleskooppi. Aurinkoaan vain hieman Maata kauempana kiertävä Kepler-452b niminen eksoplaneetta on 60 prosenttia maapalloa suurempi ja kuuden miljardin vuoden ikäinen, eli 1,5 miljardia vuotta Maata vanhempi. Planeetta kiertää aurinkonsa 385 päivässä, eli sen vuosi on vain hieman Maata pidempi.

Kepler-452b ei ole ainoa tämänkaltainen löydös, sillä NASA kertoi tehneensä 11 muutakin hieman vastaavaa havaintoa. NASA ei ole vielä täysin varma onko löydetyllä planeetalla elämisen edellytyksiä, mutta se on mahdollista. Se on kuitenkin pienin löydös vyöhykkeeltä, jolla sijaitsevilla planeetoilla on elämisen mahdollisuuksia. Avaruustieteilijöiden mukaan Kepler-452b on askel Maa 2.0 -planeetan löytämiseksi.

NASA/JPL-Caltech/T. Pyle
NASA/JPL-Caltech/T. Pyle