Autoilija ei pysähtynyt suojatien kohdalla – ajoi miehen päälle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni jalankulkija on voinut joskus joutua tilanteeseen, jossa ylittäessään kaksikaistaista tietä toisella kaistalla oleva auto pysähtyy, mutta toinen ei. YouTubessa on nyt julkaistu video, jossa mies jää todella ikävännäköisesti auton yliajamaksi Pietarissa, Venäjällä.

Tapahtuma on tallentunut viereisellä kaistalla ajaneen auton kojelautakameraan. Yliajon kuvannut auto on pysähtynyt suojatien eteen antaen jalankulkijoille tilaa, mutta viereiseltä kaistalta ajaakin auto, joka ei pysähdy.

Pietarissa kuvattu suojatie näyttää vaaralliselta ylittää, sillä siinä ei ole liikennevaloja vaikka tiellä on kolme autokaistaa kumpaankin suuntaan. Jos monikaistaisella tiellä yksi auto on pysähtynyt suojatien eteen, se on muille merkki siitä, että jalankulkija on tulossa ja muiden täytyy myös pysähtyä. Tämän säännön näyttää valitettavan harva kaupungissa ajava kuski muistavan.