Kuva paljastaa: Näin pieni Pluto todella on

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kääpiöplaneetta Pluto on ollut viime aikoina runsaasti esillä mediassa. Yhdysvaltain avaruushallinto NASA julkaisi taannoin New Horizons -luotaimen ottamia tarkkoja kääpiöplaneetasta ja sitä kiertävästä Charon-kuusta.

Monet olivat tuohtuneita vuonna 2006, kun Pluton todettiin olevan planeetan sijaan kääpiöplaneetta. Twitter-käyttäjä David Murrayn jakama kuva kuitenkin osoittaa, kuinka pieni Pluto todella onkaan. Mikäli kääpiöplaneetta asetettaisiin maapallon viereen, se olisi vain suurin piirtein Australian kokoinen.

New Horizonsin keräämät tiedot osoittivat Pluton olevan halkaisijaltaan noin 2.370 kilometrin kokoinen. Tämä tekee taivaankappaleesta esimerkiksi Maapallon Kuuta pienemmän.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat