5 asiaa jotka paljastavat valehtelijan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset tekevät vaistomaisesti tiettyjä liikkeitä, kun he eivät puhu totta. Miettiessään samalla päässään juuri tekaistua tarinaa, osa eleistä tapahtuu puhujan huomaamatta, mutta voi samalla paljastaa valehtelevan ihmisen.

The Body Language -nimisen kirjan kirjoittanut ja FBI:n kuulusteluasiantuntija tohtori Lillian Glass kertoi mitkä viisi elettä tulevat valehtelijalta luonnostaan.

1. Valehtelija osoittaa sinua

Kun valehtelija alkaa puolustautumaan, hän yrittää kääntää tilanteen pois itsestään ja syyttää mahdollisesti sinua. Tästä saattaa seurata paljon sormella osoittelua, kun valehtelija yrittää saada huomion kiinnitettyä sinuun.

2. Suun peittäminen

Kun aikuinen ei halua kertoa koko totuutta, aikoo valehdella tai ei haluaisi vastata kysymykseen, hän peittää suunsa kädellään joko kokonaan tai osittain koskettaen vain huuliaan.

3. Pään kääntäminen

Ihminen valehtelee hyvin suurella todennäköisyydellä silloin kun hän kääntää päänsä sivulle tai alaspäin.

4. Raskas hengitys

Valehtelevat hengittävät yleensä raskaasti ja voit havaita myös heidän hartioidensa olevan jännittyneenä ylöspäin. Tämä reaktio johtuu valehtelemisen ahdistavuuden ja jännityksen aiheuttamasta verenkierron muutoksesta ja sykkeen kiihtymisestä.

5. Puheen tuottaminen vaikeutuu

Hermostuneisuus vaikuttaa suoraan hermostoon vähentäen syljen tuotantoa, mikä vaikeuttaa puhumista ja voi myös muuttaa ihmisen ääntä.