Longboard-skeittilaudalla 100 km/h metsätiellä – ei heikkohermoisille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Longboard-lautailulla on jokseenkin kyseenalainen maine monien perinteisemmän skeittauksen harrastajien keskuudessa. Tuore video kuitenkin osoittaa, että myös pääasiassa mäkiä pitkin kulkemiseen tarkoitetuilla laudoilla voi saavuttaa todellista vauhdin ja vaaran tunnetta.

Youtuben Mindwelle-kanavan videolla Alexis Gosselin Labrecque, Gabriel Viel-Cote ja Hugo Bernier laskevat longboard-laudoillaan Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevaa metsätietä pitkin.

Seutu on vuoristoista, ja videon kuvauksen mukaan miesten vauhti nousi parhaimmillaan jopa sadan kilometrin tuntinopeuteen. Ammattitaitoisilta hurjapäiltä jyrkkien käännösten tekeminen ja kavereiden väisteleminen ei juurikaan vaikuta tuottavan vaikeuksia edes näin hurjilla vauhdeilla.