Vakava varoitus aseteollisuudelle – Skynet nurkan takana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tekoäly ja sen ympärille rakentuva teknologia ovat kehittyneet viime vuosina valtavin harppauksin. Erilaiset robotit ja automaattiset lentolaitteet halutaan luonnollisesti valjastaa myös aseteollisuuden tarpeisiin. Automatisoidut tappokoneet ovat siten vain ajan kysymys.

Asiantuntijoiden mukaan tekoälyn voimalla itsenäisesti ratkaisuja tekevät aseistetut robotit voivat kuitenkin olla vakava riski yhteiskunnalle. Terminator-elokuvista tuttu Skynet on nyt lähempänä kuin koskaan. Yli tuhat tieteen ja teknologiaa asiantuntijaa ja harrastajaa, alan gurut Elon Musk, Steve Wozniak ja Stephen Hawking mukaanlukien, ovat nyt esittäneet vakavan huolensa tästä kehityksestä.

He ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa vaaditaan itsenäiseen ajatteluun kykenevien aseiden kehittämisen lopettamista nyt kun se on vielä mahdollista. Vetoomus julkistettiin eilen illalla Buenos Airesissa järjestetyssä tekoälyseminaarissa.

Teslan perustajana tunnettu Musk ja professori Hawking ovat varoittaneet asiasta aiemminkin. Heidän mukaansa itsenäisten tappokoneiden käyttöönotto on vain muutamien vuosien päässä, minkä jälkeen tietokoneet voivat valita ohjusten kohteita ilman ihmisten hyväksyntää.