Ylistätkö sinä parisuhdettasi somessa? Tällaisia seurauksia sillä on!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monien sinkkunaisten ja -miesten hermoille voivat käydä ystävät, jotka julkaisevat parisuhteestaan jatkuvasti kuvia ja ylistäviä tilapäivityksiä kumppanistaan. Tuore tutkimus on osoittanut, että julkisesti parisuhteestaan somessa kertovat pysyvät pidempään yhdessä.

Wisconsin-Madisonin yliopistossa tehtiin tutkimus, jossa seurattiin 180 seurustelevan opiskelijan käyttäytymistä Facebookissa ja sen vaikutusta omaan parisuhteeseen. Tutkijat saivat tutkia henkilöiden Facebook-tiliä, jossa he kiinnittivät erityisesti huomiota siihen, millaisia päivityksiä puolison kanssa oli tehty ja kuinka paljon yhteiskuvia pariskunta oli julkaissut.

Kuusi kuukautta myöhemmin tutkijat selvittivät, kuinka moni pariskunta oli vielä yhdessä. Kävi ilmi, että ne pariskunnat, joilla oli eniten yhteisiä päivityksiä, yhteiskuvia ja samoja ystäviä olivat pysyneet yhdessä. Metro-lehden mukaan tutkijat olivat selventäneet, että julkisesti parisuhteestaan kertovat pariskunnat vahvistivat samalla myös omassa mielessään sitä, että he ovat kumppaninsa kanssa romanttinen yksikkö, mikä oli lujittanut suhdetta entisestään.