Kiina salli konsolipelaamisen – pelikielto kumottiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinassa videopelikulttuuri on pitkään ollut tiukan valvonnan ja sensuurin alaista. Jo 14 vuoden ajan esimerkiksi pelikonsolit ovat olleet maassa kokonaan kiellettyjä. Nyt asiaan on kuitenkin tulossa muutos.

Uuden lain myötä Shanghain vapaakauppa-alueella valmistettujen pelikonsolien myynti on sallittua koko maassa. Isoista pelikonsolifirmoista Sony ja Microsoft ovat jo ilmoittaneet aloittavansa laitteiden valmistuksen vapaakauppa-alueella paikallisten yhteistyökumppanien kanssa.

– Muutos on tervetullut. Tulemme jatkossa toimittamaan hupia ja jännittäviä videopelikokemuksia niin monille kiinalaiskäyttäjille kuin mahdollista, Sonyn edustaja Sousuke Kamei kommentoi Associated Press -uutistoimistolle.

Vuonna 2000 voimaan astuneen pelikonsolikiellon taustalla olivat pelot siitä, että kiinalaislapset haaskaisivat kaiken aikansa videopelien äärellä. Nyt Kiinan johtajat ovat kuitenkin osoittaneet halukkuutensa tukea kasvavaa viihde- ja teknologiateollisuutta maassaan. Videopelien sisältöä tullaan kuitenkin myös jatkossa valvomaan valtion toimesta.