Pohjois-Koreassa ratsataan nyt kansalaisten levykokoelmia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman suljetuin valtio, Pohjois-Korea, nousi taannoin otsikoihin paikallisen uutistoimiston väitettyä maan löytäneen lääkkeen muun muassa AIDSia, SARSia ja Ebolaa vastaan. Nyt maasta kantautuu kuitenkin hieman uskottavamman ja synkemmän kuuloisia uutisia.

Daily NK -uutissivuston mukaan Pohjois-Korean johto on määrännyt kansalaisten valvontaan erikoistuneen Inminban-ryhmittymän tutustumaan maan asukkaiden musiikkikokoelmiin. Tarkoituksena on kerätä asukkaiden levyjä tarkistettavaksi sen varalta, ettei joukossa ole Pohjois-Korean ulkopuolella tuotettua musiikkia. Mikäli tarkistetun musiikin joukossa on yksikin väärä kappale, kansalaisen kaikki levyt tuhotaan.

Aikaisemmin tässä kuussa Slovenialaisen Laibach-yhtyeen uutisoitiin esiintyvän Pohjois-Koreassa ensimmäisenä suljetun valtion ulkopuolisena rock-yhtyeenä. Militaristisesta imagostaan tunnettu industrial-yhtye soittaa elokuussa kaksi keikkaa maan pääkaupungissa, Pyongyangissa.