Miekkavalas hyppäsi hylkeen perässä rantaan – massiivinen pelastusoperaatio

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nuori miekkavalas löysi itsensä melkoisesta pinteestä saalistaessaan hylkeitä. Se oli hypännyt liian ylös kivikkoon hylkeiden perässä, minkä vuoksi se oli jäänyt rannalle. Brittiläisen Kolumbian Cetacea Lab -tutkijat lähtivät nopeasti vapaaehtoisten kanssa auttamaan.

Auttamaan saapuneet ihmiset peittelivät miekkavalaan märillä pyyhkeillä ja kastelivat sitä jatkuvasti. He eivät voineet siirtää valasta, sillä se olisi ollut liian riskialtista ja valas olisi voinut rimpuillessaan loukata itsensä. Ainut mahdollisuus oli odottaa vuoroveden nousemista ja pitää valas kosteutettuna siihen saakka.

Pelastusoperaatiossa kesti yhteensä kuusi tuntia, kunnes vuorovesi nousi tarpeeksi korkealle ja valas pääsi poistumaan kivikolta. Se oli alkanut heti vapauduttuaan kutsumaan omaa parveaan, joka oli pienen miekkavalaan onneksi jäänyt kuuden tunnin kestäneestä pelastuksesta huolimatta lähistölle odottelemaan valaan palaamista.

So – have been overwhelmed by everyones support of this young transient orca. In the process we lost our internet for…

Posted by Whale Point on Saturday, July 25, 2015