Sukeltajien uskomaton löytö: Uponneessa veneessä elävä kissa!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Lake Havasulla seilannut moottorivene joutui lauantaina 25. heinäkuuta onnettomuuteen koven aaltojen upotettua aluksen veden alle. Paikalliset viranomaiset vastasivat avunpyyntöön nopeasti, ja lähettivät Dive Time Recovery -ryhmän sukeltaja John Zucallan paikan päälle hätiin.

Vene saatiin kuljetettua veden syvyyksistä rannalle noin tunnin päästä onnettomuudesta, ja hylystä alettiin pumppaamaan vettä pois. Veneen sisuksista löytyi kuitenkin jotain odottamatonta. Säilytystilaan oli piiloutunut ruskeaturkkinen, elossa oleva kissa.

– Kissa oli ansassa, nälkäinen, kastunut ja peloissaan. Olen tehnyt tätä 15 vuoden ajan, enkä koskaan ole löytänyt uponneesta veneestä elävää eläintä. Kissa vietti hylyssä kokonaisen tunnin, ja on ihme, että se selvisi, Zucalla kuvaili Today’s News-Herald -lehdelle.

John Zucalla otti yhteyttä veneen omistaneeseen Genaro Rudaldavaan. Miehen perhe ei kuitenkaan omista lainkaan kissaa, ja River-nimen saaneen eläimen omistajan henkilöllisyys on edelleen arvoitus. On todennäköistä, että kissa luikahti veneeseen Orange Countyn satamasta.

Pelokas kissa toimitettiin paikalliseen Western Arizona Humane Society -löytöeläinkotiin. Mikäli eläimen omistajaa ei tavoiteta, sille pyritään löytämään uusi koti.