Tankotanssi leikkipuistossa suututti Porissa – näin mestari vastaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisten käsitykset tankotanssista ovat viime vuosina parantuneet paljon. Monet tiedostavat lajin koko perheelle sopivana hauskana liikuntalajina ja pidemmälle vietynä myös vaativana akrobaattisena kilpaurheiluna. Nyt tankotanssija on suututtanut vanhempia leikkipuistossa.

Tankotanssin hallitseva Suomen mestari Henriikka Roo esitteli äskettäin tankotanssin liikkeitä leikkipuistossa olevan tangon avustuksella, mutta se ei ollut lainkaan joidenkin lasten vanhempien mieleen. Tankotanssija on nimittäin saanut negatiivista palautetta esityksensä jälkeen. Myös Satakunnan Kansa -lehden kommenteissa oltiin samoilla linjoilla.

Henriikka Roo, Kuva: Tomi Jokela
Henriikka Roo, Kuva: Tomi Jokela

– Edelleen löytyy ihmisiä, joille tankotanssi tarkoittaa striptease-esitysten tyylistä seksikästä liikekieltä. Heille voi olla uusi tieto, että tämän päivän PoleSport-kisoissa kilpapuvussa tulee olla pystykaulus, korkokengät ovat kiellettyjä ja seksikkäistä liikkeistä sakotetaan, Henriikka Roo toteaa.

– Seksististä mielikuvaa tankotanssista pitää yllä lajin vaatima niukka vaatetus. Teknisistä syistä tankotanssijalla tulee olla mahdollisimman paljon paljasta ihoa, jolla tarttua tankoon. Pitoa tarvitaan erityisesti kyljissä ja reisissä, suomenmestari jatkaa.

Mikäli lajin esittely leikkipuistossa suututti lasten vanhempia, eivät kohut tule tähän ainakaan päättymään. Henriikka Roo nähdään nimittäin jatkossa esittelemässä lajiaan koko perheen yleisötapahtumissa.

– Kierrän tänä kesänä esiintymässä koko perheen toritapahtumissa Hämeen Sanomien promokiertueella. Ja lapset pääsevät itsekkin kokeilemaan tangolla temppuilua. Myös monissa tankotanssikouluissa on kovan kysynnän vuoksi nykyään lastentunteja, Roo lisää.