Maailman hidastempoisin takaa-ajo? Poliisit jahtasivat pyörätuolimiestä liikenteessä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa on totuttu näkemään poliisien kojelautakameroiden tallentamaa videota hurjista ja nopeatempoisista takaa-ajoista. Tuore verkossa levinnyt takaa-ajovideo on kuitenkin tahdiltaan aivan toista maata.

Ohion Elyrian viranomaiset saivat kahden päivän sisällä useita ilmoituksia miehestä, joka aiheutti vaaratilanteita liikenteessä ajamalla pyörätuolillaan holtittomasti pitkin kaupungin teitä. Poliisit tavoittivat miehen ja toimittivat hänet kotiinsa. Pian ongelmat kuitenkin jatkuivat taas.

Poliisit saivat ilmoituksen naiselta, joka kertoi pyörätuolimiehen naarmuttaneen hänen autoaan avaimella. Viranomaiset lähtivät jahtaamaan pyörätuolillaan paennutta miestä pitkin Elyrian katuja. Alle kahden kilometrin pituinen takaa-ajo tallentui poliisien kojelautakameroiden kovalevyille.

Lopulta viranomaiset onnistuivat pysäyttämään pyörätuolimiehen, kun yksi poliisiautoista tukki tämän tien. Miestä syytetään muun muassa häiriökäyttäytymisestä, omaisuusvahingosta ja virkavallan vastustamisesta.