Kissa leikki Newtonin kehdolla – älykkyys todistettiin jälleen?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikit keksivät erilaisia leikkejä kuluttaakseen aikaansa. Välillä tylsyyspäissään keksityt leikit ovat sellaisia, jotka aiheuttavat kodille tai irtaimistolle tuhoja. Eräs kissa viihtyy kuitenkin yllättävän hyvin rauhallisen viihdykkeen parissa.

Omistaja on kuvannut Hubble-nimisestä kissastaan hauskan videon, jossa kissa rentoutuu lempipuuhansa parissa. Hubble makoilee lattialla edessään melko älykäs laite, joka on pieni Newtonin kehto.

Newtonin kehdossa on viisi kuulaa, joista uloimmat alkavat liikkumaan vuorotellen keskimmäisten pysyessä täysin paikallaan, kun toinen ulommista kuulista laitetaan ensin liikkeelle.

Hubble on tajunnut miten Newtonin kehto toimii ja osaa myös käyttää sitä. Hubble ottaa aina uloimmasta kuulasta kiinni, vetää sen ylös, päästää irti ja jää seuraamaan kuulien liikkumista. Kun liike pysähtyy, Hubble ottaa uudestaan kuulasta kiinni ja laittaa sen käyntiin.