Lentokoneen polttoaine loppui – ei silti saanut laskeutumislupaa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Allegiant Air -lentoyhtiön lennolla koettiin kauhuntäyteisiä hetkiä, kun koneesta loppui yllättäen polttoaine. Las Vegasista North Dakotaan matkalla ollut matkustajakone oli tunnin myöhässä ja se oli menettänyt sille aikataulutetun laskeutumisajan määränpäässä.

Kun kapteeni pyysi lennonjohdolta lupaa laskeutua, oli vastaus yllättäen kielteinen. Lennonjohto ilmoitti lentokapteenille, että lentokenttä oli suljettu. Koneen kapteenia ohjeistettiin laskeutumaan 112 kilometrin päässä olevalle kentälle.

Daily Mail -lehden mukaan koneessa oli kyseisellä hetkellä polttoainetta arvion mukaan kolmeksi minuutiksi, joten laskeutuminen toiselle kentälle ei olisi onnistunut. Lennonjohto ei suostunut myöntämään koneelle laskeutumislupaa siitä huolimatta.

Kun kapteeni kertoi lennonjohdolle, että kyseessä oli hätätilanne, pyydettiin häntä soittamaan Minneapolisin lentoliikenteestä vastaavalle taholle, jotta hätätila voitaisin julistaa. Pitkän taistelun jälkeen kapteeni onnistui tekemään julistuksen ja lentokone päästettiin laskeutumaan. Oli sekunneista kiinni, ettei koneen moottorit sammuneet ennen laskeutumista. Matkustajakone selvisi kentälle vahingoittumatta.