Leijonakuningas uusiksi – tapettu Cecil-leijona mukana

Viihdeuutiset · Annika Kela

Viikko sitten maailmaa järkytti uutinen, jonka mukaan yksi Afrikan kuuluisimmista leijonista oli surmattu. Leijonan laiton metsästäminen on kuumentanut tunteita sosiaalisessa mediassa ympäri maailman.

Monet ovat tuominneet trofee-metsästysseurojen toiminnan, sillä jäsenet tappavat eläimiä vain kerätäkseen pisteitä ja saadakseen metsästysmuistoja. Eksoottisten eläinten metsästäminen on saanut ihmiset raivoihinsa.

Youtubessa on hiljattain julkaistu video Cecil-leijonan muistolle. So That Happened -kanavan tuottama video on muunneltu versio Leijonakuningas-elokuvasta. Elokuvan lyhyen mainosvideon tarkoituksena on kritisoida metsästysseurojen julmuutta ja epäoikeudenmukaisuutta.

Videon tekijöiden mukaan olisi oikeutettua, että Cecilin pennut saisivat kostaa isänsä kuoleman. Metro-lehden mukaan Cecil-leijonasta on tullut trofee-metsästästystä vastustavien symboli, eikä kohu eläinten laittomasta metsästyksestä tule näillä näkymin laantumaan, ennen kuin ihmisiä saadaan vastuuseen vääryyksistä.