Orankivauva menetti emonsa – ja samalla elämänhalunsa

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Pieni orankivauva Udin on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokemaan paljon. Udin jäi orvoksi, kun sen äiti surmattiin yrittäessään suojella Udinia. Karut kokemukset ja oman äidin menettäminen veivät Udinilta elämänhalun ja orankivauva haluaa hoitajien mukaan nyt kuolla.

Udinin äidin kuoltua orankivauva oli myyty maatilan isännälle, joka oli pitänyt Udinia lemmikkinään pienessä häkissä. Kun eläintenpelastusryhmä sai kuulla orangista ja riensi pelastamaan pikkuista, se oli jo traumatisoitunut.

Pienokainen ei suostunut syömään tai juomaan, eikä se ollut lainkaan kiinnostunut ympäristöstään. Tämän lisäksi orankivauvasta oli tullut itsetuhoinen. Borneon IAR Orangutan Centre -pelastuslaitoksen lääkärit ovat yrittäneet lohduttaa Udinia samalla tavalla kuin sen äiti lohduttaisi sitä, ja nukkuneet yöt orankivauvan vieressä.

Hoitajat kertoivat Metro-lehden mukaan, että aluksi Udin yritti vain kuolla pois. Nyt orankivauvan silmissä on nähty pieni pilkahdus toivosta, kun Udin on ottanut hieman kontaktia hoitajiinsa. Udin on saanut myös oman pehmolelunallen, jonka halaaminen on antanut sille lohtua.