Airbus patentoi yliäänilentokoneen – tuplasti Concordea nopeampi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lentokonevalmistaja Airbus on patentoinut uuden yliäänimatkustajalentokoneensa. Lentokonejätti suunnittelee valmistavansa tulevaisuudessa lentokoneita, jotka ovat 4,5 kertaa ääntä nopeampia. Yliäänilentokoneella matkustajat lentäisivät Lontoosta New Yorkiin tunnissa.

Business Insider -lehden mukaan Airbusin yliäänilentokone olisi kaksi kertaa nopeampi kuin legendaarinen Concorde, joka nähtiin viimeistä kertaa lentoreiteillä vuonna 2003.

Patentin mukaan yliäänilentokone saavuttaa 5.500 kilometrin tuntinopeuden kolmen erilaisen moottorin ansiosta. Vetymoottorit tuottavat yhdessä voiman, joka nopeuden saavuttamiseksi vaaditaan.

Kaksi suurta suihkumoottoria mahdollistavat koneen nousun kiitoradalta pystysuunnassa. Lentokorkeudeksi Airbus on määrittänyt 30.000 metriä. Daily Mail -lehden mukaan Airbus on suorittanut testejä yliäänilentokoneessaan käytettäville komponenteille ja ne ovat suorituneet testeistä menestyksekkäästi.